Monday, April 25, 2011

Apa ada pada April..Apa ada pada April? Semua orang ada kecenderungan masing-masing. Bagi saya bulan April ialah bulan keriangan sebagaimana bunga-bunga yang mekar di taman. Paling mudah bulan April menandakan musim bunga dan pesta buku ( Kelantan dan Kuala Lumpur).

Oh di sini biarlah gambar berbicara. Walaupun foto-foto yang dipaparkan tidak relevan dengan intro di atas, tetapi saya ingin kongsikan jua di sini.

Danial bersama-sama kawan-kawan sekelas di Tadika Darul Naim, Wakaf Bharu.Rumah kami hampir siap. Ini ialah pandangan dari sisi kanan.


Ini ialah pokok akasia yang sedia tumbuh di halaman rumah kami. Pokoknya sedia tinggi dan pasti mengambil masa berbelas-belas tahun untuk mencapai ke tahap ini. Setakat ini hati saya cenderung untuk mempertahankannya. 'Save the World'.
Saya tertarik dengan julai-julainya yang cantik.
Pokok ini berfungsi meneduhkan rumah kami. Kami bertuah kerana rumah ini
bersebelahan dengan padang
sekolah yang membekalkan kami angin segar.

Semoga April tahun ini membawa makna yang indah kepada saya/kami, segah keindahan terpancarnya ke pelosok alam..

4 comments:

Ummuafiq Hashim said...

Tak sangka pokok yg K.wan ceritakan tu sebesar itu....

wan salmah said...

memang besar. mula2 nak tebang tapi tolak dgn kereta tolak 3x tak berdegis (bergerak)..tukang rumah pun sayang nak tebang awal2 dulu sbb nak buat peneduh dan tempat rehat.

bila dah siap masing2 sayang pulak nak tebang... hmm, gantung buaian kat dahan bawah tu cantik sangat..

Ummuafiq Hashim said...

jangan lupa wind chimp!

wan salmah said...

wind chime dah kumpul sikit2, dibuat drpd buluh, dan daripd tempurung.. semua 4 buah..tahan ke kalau gantung kat pokok tu, kena hujan panas..

nanti nak cari yg besi...iee best kan..