Monday, May 18, 2009

Hari Guru SMKUR 2009

Sabtu 16 Mei 2009 - Sambutan Hari Guru SMK Undang Rembau disambut dengan meriah hari ini di SMK Undang Rembau. Acara dimulai dengan sesi bergambar guru-guru. Kemeriahan Hari Guru mula dirasai dengan perarakan guru-guru dari dewan besar ke tapak perhimpunan dengan paluan kompang dan bunga manggar.

Perhimpunan rasmi dimulai dengan ucapan dari Yang Dipertua Majlis Perwakilan Pelajar, Mohd.Khairil bin Jalal, diikuti dengan Perutusan Pengarah Pelajaran Malaysia yang disampaikan oleh GPK HEM, Puan Nor Asikin bin Yahya. Sementara perutusan YAB Menteri Pelajaran disampaikan oleh GPK Akademik, Encik Adnan bin Abd.Rahman dan seterusnya ucapan Pengetua Cemerlang, Tuan Haji Rafiei bin Haji Mustapha. Ikrar Guru diketuai oleh En.Ganesan, En.Lee Kim Seng dan En.Shahidan Sidek.

Guru-guru turut menyanyikan lagu Guru Malaysia dan lagu tema Hari Guru, Guru Pembina Negara Bangsa. Pada jam 9.00 pagi, acara sukan diadakan antaranya galah panjang, explorace, petanque dan baju kertas. Penyampaian hadiah dan acara pentas diadakan di dewan SMKUR pada jam 10.30 pagi hingga 1.00 tengahari. Acara dimeriahkan dengan persembahan cak lempong, tarian, dan nyanyian dari pelajar-pelajar SMKUR. Majlis diakhiri dengan jamuan guru di Dewan Asrama SMKUR. Sekalung tahniah kepada Kelab Guru, MPP, guru-guru dan pelajar-pelajar yang menjayakan Hari Guru SMKUR 2009.
Sesi Bergambar

Perarakan Guru-guru SMKUR


Pasukan kompang sekolah kami.


Guru-guru diarak dari Dewan Besar ke Tapak Perhimpunan
Ucapan Pengetua Cemerlang

Ucapan Pengetua Cemerlang
Tuan Haji Rafiei bin Haji Mustapha
Perutusan YAB Menteri Pelajaran

Perutusan YAB Menteri Pelajaran
YAB Dato' Seri Muhyiddin bin Yassin
ikrar Hari Guru

Gambar dan teks ihsan daripada blog PSS SMKUR, jutaan terima kasih atas usaha-usaha Cikgu Azhar dan crews.


No comments: